BÆREKRAFT

Vi er stolte av å være miljøsertifisert gjennom Green Key på 6. året. Green Key miljøsertifisering er et synlig bevis på at Sanngrund tar ansvar for miljøet. Kriteriene er mange - alt fra energi, vask, avfallshåndtering og informasjonsarbeid, til å være en ansvarlig arbeidsgiver. Vi er opptatt av å kontinuerlig forbedre bærekraftsarbeidet vårt, og vi håper at våre gjester vil samarbeide med oss om dette.

Green Key

HVA ER GREEN KEY? 

Green Key er en frivillig miljøsertifiseringsordning for hoteller, overnattingssteder og andre reiselivsbedrifter.

Programmet er per i dag den største globale miljøsertifiseringsordningen for overnattingssteder. Green Key er anerkjent og støttet av United Nations World Tourism Organisation (UNWTO) og United Nations Environmental Programme (UNEP).

Green Key miljøsertifisering er et synlig bevis på at Sanngrund tar ansvar for miljøet. Kriteriene er mange - alt fra energi, vask, avfallshåndtering og informasjonsarbeid, til å være en ansvarlig arbeidsgiver.

Les mer om Green Key her (greenkey.fee.no)

TILTAK

Eksempler på bærekraftstiltak hos oss:

  • Våren 2016 boret vi etter varme i bakken. Bergvarme, som er en form for geoenergi, krever et moderne geoenergianlegg. Oppvarmings- og kjølekostnadene våre ble redusert, og den fornybare energien representerer et godt miljøvennlig alternativ.
  • Vi er veldig glade for å ha ladestasjon for elbiler. Disse brukes flittig av av både overnattingsgjester og gjester i kafeteriaen. Ladestasjonen driftes av Recharge. Vi tilbyr også egne ladestasjoner til elbil for ansatte.
  • Høsten 2022 installerte vi solceller på mange av våre hytter og vårt servicehus. Vi kan nå kontinuerlig følge med på egen produksjon av strøm.  
  • Vi jobber kontinuerlig for å bedre vår innsats for miljøet. Green Key-sertifiseringen må fornyes årlig, og det stilles strengere krav til tiltak for hvert år. Vi sier oss derfor aldri fornøyd. Dette gjenspeiler seg blant annet i vårt arbeid for å redusere matsvinn, få tak i gode og lokale råvarer, involvere gjester og ansatte, samt tenke nytt og bærekraftig rundt små og store investeringer vi gjør. 

Vi setter pris på tilbakemeldinger fra gjester, og tar gjerne imot forslag til hvordan vi kan bli bedre. 

Sanngrund Skarnes Servering Overnatting Green Key Miljøsertifisering